Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην Ουκρανία !!

Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην Ουκρανία !!

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας πολύ επικίνδυνης κατάστασης για τους λαούς της Ουκρανίας και Ρωσίας αλλά κι ολόκληρης της Ευρώπης λόγω των  ενδοϊμπεριαλιστικών  αντιθέσεων στην περιοχή . 
Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σφίγγανε  τον κλοιό γύρω από τη Ρωσία, η οποία απάντησε  με την αναγνώριση ανεξαρτησίας  των περιοχών της Ανατολικής Ουκρανίας ( Ντόνεσκ και Λούγκανσκ),   πράγμα που δεν έλυσε κανένα πρόβλημα. Αντίθετα η Ρωσία εισέβαλε τελικά  στην Ουκρανία, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο τα πράγματα. 
Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση η Ελλάδα, ως μέλος του ΝΑΤΟ, μπορεί να εμπλακεί στα πολεμικά παιχνίδια τους με τεράστιες συνέπειες για το λαό μας. Ο Ελληνικός λαός δεν  έχει καμιά δουλειά στην πολεμική σκακιέρα των εμπόλεμων πλευρών . Οφείλει να τους καταδικάσει,  απορρίπτοντας συγχρόνως  την πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ , που αποδέχονται την αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας μας σε ένα τέτοιο πόλεμο και την ένταξη των ενόπλων δυνάμεων στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ .

Οι λαοί της Ουκρανίας και άλλων χωρών της πρώην ΕΣΣΔ , που έζησαν μέχρι τη διάλυση της ειρηνικά για αρκετές δεκαετίες από το Β Παγκόσμιο πόλεμο , δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από εθνοτικούς διαχωρισμούς που τους επιβάλλουν οι αστικές τάξεις των χωρών τους . Ο εχθρός των λαών είναι η ιμπεριαλιστική πολιτική των αστικών τάξεων κάθε εμπλεκόμενης χώρας και ενάντια σε αυτήν την πολιτική πρέπει να στραφούν και να παλέψουν .
Οι Μακρονησιώτες και όλα τα μέλη της ΠΕΚΑΜ ενώνουμε τη φωνή μας με  τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της χώρας μας και δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό, όπως και στο παρελθόν έχουμε πράξει.
Σήμερα ,που η κατάσταση λόγω της ακρίβειας  και των προβλημάτων από την πανδημία του Κορωναϊού γίνεται ολοένα και χειρότερη για το λαό μας,  δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε σε ξεσηκωμό μαζί με όλους τους εργαζόμενους , τους συνταξιούχους , τις γυναίκες και φοιτητές στους δρόμους  για να απαιτήσουμε :
Να φύγουν οι Νατοϊκές βάσεις από τη χώρα μας 
Να μην εμπλακεί η χώρα μας σε πολεμικές επιχειρήσεις ΗΠΑ , ΝΑΤΟ και ΕΕ. 
Να δοθούν λεφτά για την υγεία και παιδεία κι όχι για στρατιωτικούς  εξοπλισμούς.
Καλούμε σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο των σωματείων το Σάββατο 26/2 στις 12 πμ  στο Σύνταγμα.  

                                        

Comments are closed.